maandag 12 mei 2014

Gelaatkunde opent de ogen!

Dat is wat ik heb mogen ervaren nadat "mijn" stukje over gelaatkunde bij de Social Club van BNN was verschenen! Want afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover en werd de opname, die bij mij thuis was gemaakt op vorige week dinsdag, uitgezonden op Nederland 3. Velen zaten al met open ogen klaar voor de buis, al dan niet met popcorn of een bakje chips. Ikzelf was, grappig genoeg, niet in de gelegenheid om het op het moment suprême te bekijken. Ik zat namelijk ter gelegenheid van mijn 26 jarige relatie met mijn lieverd in een sfeervol restaurant voorzien van pianist, die toch duidelijk wat gelaatkundige overeenkomsten had met Ivo Niehe.....
Uit enige bezorgdheid voor een ware verpletterende gms bom, had ik al vroegtijdig besloten om mijn telefoon uit te schakelen. Dus eenieder die niet binnen een paar minuten reactie had, kent dan nu de reden :P
En jawel....ik heb daadwerkelijk een overweldigend aantal reacties op het programma gehad zeg! Reacties van allerlei aard: talrijke lieve appjes, mails, telefoontjes en sms'jes. Veel goede vragen en ook wat gekke (waar mijn mond soms van openviel), allerlei meningen, complimenten, nieuwe volgers en een heel aantal extra blogbezoekers in een paar dagen tijd!
Het was heel leuk om een analyse te doen bij presentator Jan Versteegh. Er werd vooral ook veel gelachen tijdens de opname, gelukkig maar want een goede dosis humor houdt  het leven soepel ;-)

Goeie kop

Dat was de slotzin van het 5 minuten durende item met BNN. In feite geldt dat voor iedereen (sorry Jan:-), want elk mens is prima zoals hij of zij is.
Met Jan en in de spiegel de cameraman ;-)

Ik heb opnieuw gemerkt dat er een klein aantal mensen nog immer de indruk heeft dat gelaatkunde een stempel wil drukken op een mens, of iemand in een hokje wil plaatsen. Daarbij komen ook altijd weer wat oude koeien naar boven en dat is logisch, want gelaatkunde en zeker de frenologie is helaas niet geheel vrij van blaam in de geschiedenisboeken.
Toch blijft het voor mij nog altijd zeer de moeite waard om iedereen te laten weten dat de hedendaags gelaatkunde, als onderdeel van de praktische mensenkennis, niets meer te maken heeft met deze taaie, oude en vooral ook smakeloze koeien. Tijden veranderen, evenals wetenschappelijke inzichten. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat het beoefenen van gelaatkunde veel kennis en vaardigheden vereist en het geen grappige  hobby is die wordt uitgeoefend door "de meestal gescheiden vrouw van middelbare leeftijd met spirituele gaven", laat staan dat het door een simpel computerprogrammaatje uitgevoerd zou kunnen worden.
Gelaatkunde is slechts een klein onderdeel van het "lezen" van een persoonlijkheid. Dat wordt heel vaak vergeten of is gewoonweg onbekend. Het is absoluut onmogelijk om een diepgaande analyse van een persoon te maken, op basis van enkel het gezicht.

Wie ben ik.......?

Het gezicht kan uitsluitend iets vertellen over hoe een persoon zich zal manifesteren in de communicatie met de wereld buiten hem/haar. Of beter gezegd: dat wat hij of zij wil dat de mensen van hem zien. Het lezen van een gezicht is dus maar een beperkt onderdeel van dat wat een mens uitdrukt. Lichaamstaal, aangezichtsspieren die getraind zijn door emoties en mimiek, botstructuur, temperament en lichaamsbouw verraden echter nog veel meer!
Mensenkennis staat tegenwoordig volop in de belangstelling en wordt op veel universiteiten over de hele wereld onderzocht. Zo zijn er tegenwoordig bewijzen voor de relatie tussen de vorm van beenderenstructuren in gezichten en het hormoon testosteron. Een ander boeiend onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een breder hoofd zich daadwerkelijk stelselmatig anders gedragen dan mensen met een smal hoofd. Dit is nog slechts het topje van de wetenschappelijke ijsberg.

Voor degene die het levendige interview/analyse moment van Jan in het BNN programma  "De social club" nog niet heeft kunnen bekijken volgt hier de link of klik op het ingesloten filmpje!

 
Graag wil ik iedereen die op wat voor wijze dan ook heeft gereageerd van harte bedanken! Fijn om te weten dat de interesse in het menselijke en de mensheid zo groot is!

“When you stop expecting people to be perfect, you can like them for who they are.” 
~Donald Miller~


woensdag 7 mei 2014

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over!

Het was me het weekje wel wat betreft de gelaatkunde. Daar waar ik mezelf een aantal weken "vrij" had gegeven mbt consulten en les activiteiten, kwamen daar ineens hele andere communicatieve activiteiten voor mijn gelaatkunde naar boven! Activiteiten om blij van te worden voor iemand die een passie heeft voor een bepaald onderwerp. Want wie droomt nou niet om haar passie te delen met de ander, in de hoop er ook maar een heel klein vonkje van over te kunnen dragen.

Bij "onze" Cor op de radio


Kort voor het vorige weekend werd ik benaderd door Cor Koolen. Cor werkt o.a. bij Omroep Helmond en presenteert daar, naast zijn eigen muziekprogramma, ook sinds kort het programma "Helmond Info". Helmond info is een programma met betrekking tot nieuwtjes en activiteiten binnen onze stad. Ik ken Cor al heel wat jaren en vond het super dat hij onze stadsgenoten wilde informeren over mijn grote passie: gelaatkunde. Wat Cor nog niet wist is dat zijn radiocollega Hetty Aarts mij eerder al had gevraagd om samen met haar een uur radio te maken voor haar programma "In het diepe", waar Hetty een uur lang ingaat op meest uiteenlopende, maar vooral ook boeiende onderwerpen. In samenspraak besloot men dat de informatie die ik zou delen elkaar niet zou "bijten" in de verschillende programma's, dus ik verscheen afgelopen zaterdag op het "spreekuur" van Cor.

Ik kan je wel vertellen, Cor is zo'n beetje de meester wat betreft de communicatie en wie mij als persoon kent en wel eens heeft horen praten, zal begrijpen dat er geen stil moment is geweest in het programma. (Arme luisteraars...) Het werd zo'n beetje een dolle boel! Wat wil je dan ook als je twee vuurmensen, met ieder hun eigen passie, samen het vuurtje op laat stoken. Dat wordt een hete brij! Natuurlijk heeft Cor naast zijn passie voor al wat hij doet nog andere kwaliteiten en wilde hij ook weten wat zijn gezicht mij vertelde. Ik kon aan Cor vertellen dat hij wat dat betreft zijn roeping heeft gevolgd. Zijn gezicht bezit namelijk een ruime communicatiefactor. Zijn ogen, mond en spontane neus maken dat hij een levendige en snelle communicator is. Het was leuk om daar aanwezig te zijn, te zien hoe zo'n studio werkt en hoe er gewerkt wordt op de eerste verdieping van de spiksplinternieuwe Cacaofabriek!
Op 27 Mei a.s. om 19.00 uur mag ik het nogmaals meemaken en dan wel een heel uur lang! Hetty en ik hebben vandaag het programma al samen doorgewerkt en ik kan jullie verzekeren dat het een heel leuk uur gaat worden met boeiende informatie over gelaatkunde!

 Onder vier ogen


Dat gesprek voerde ik deze week met BNN presentator Jan Versteegh. Via mijn vriendin en top blogster Cindy kwam ik op het spoor van het BNN programma "de Social Club".
Misschien kennen jullie Cindy nog. Een tijd geleden heb ik een blog  geschreven over Cindy's bezoek aan mij. En zij beschreef haar eigen ervaring over haar consult bij mij. Het is de moeite om te lezen hoeveel invloed het heeft op onze geest wanneer het uiterlijk een verandering krijgt.
Cindy werd door Jelte van de Social Club geïnterviewd over haar informatieve blogartikelen die gaan over haar kaakoperatie en de impact hiervan. De kaakcorrectie was er niet zomaar eentje, maar een hele heftige. Het veranderde haar uiterlijk, evenals haar leven daarna. Op een mooie wijze wel te verstaan.
Na dit programma te hebben gezien heb ik, na de nodige aanmoedigingen, de stoute schoenen aangetrokken en een twitter bericht gelanceerd. Zo geschiedde.... De redactie van de Social Club nam contact op en een paar dagen later verscheen Jan op de stoep vergezeld van zijn collega cameraman. De opnames waren heel leuk om mee te maken en de uitkomst zal al morgen te zien zijn op tv dus....KIJKEN!!!

8 Mei om 19.55 uur

De Social Club bij BNN op Ned 3